MUTFAKTAKİ PRATİK ÇÖZÜMLER
1-Omlet
yapmak:Kahvaltımızın en güzel gıdası olan yumurtayı kabartmış şekilde yemek çok
hoşumuza gider.Ama nedense bu konuda herzaman istediğimiz olmaz.Bunun için
gerekli olan tek şey mısır unudur.Öncelikle 1 çorba kaşığı suya 1 şeker kaşığı
kadar mısır unu ilave edin ve karıştırın.Daha sonra çırpmış olduğunuz
yumurtanın içine mısır unun katıp tekrar karıştırıp tavanızda
pişirin.Göreceksiniz yumurtanız kabarmış olacaktır.
2-Salça
yapmak:Ev salçamızı yaparken en çok korktuğumuz şey salçamızın ekşi
olmasıdır.Bunun tek kolay çözümü,yaptığımız salçanın içine havuç
rendelemektir.Havuç salçanızı tatlandıracaktır ve böylece ekşiliğini almış
olacaksınız.
3-Kızartma
yağı:Sağlığımız açısında kızartma yağının birden fazla kullanılması
sakıncalıdır diye biliriz.Ama mali durumlarımız yağı iktisatlı ve birkaç kere
kullanmak zorunda olduğumuz zamanda ne yapacağımızı bilemeyiz.İşte bunun için
iyi bir çözüm var aslında.Kızartma sonu yağınızı atmayın.Kızarmış yağınızın
içine birkaç dilim ekmek atın.Sonunda ekmek üzerinde kara lekeler oluşmuyorsa
bu yağınızı kullanabilirsiniz demektir.
4-Yeni tava
almak:Yeni aldığımız tavayı kullanmadan evvel yapmamız gereken tek şey ,tavamızın
içine bir miktar sirke koyup kaynatmak.Bunun en önemli nedeni tavamızın bir
sonraki kızartmalarda yapışma olasılığını azaltmaktır.Evet kızartmalarınızın
tavaya yapışmadığını göreceksiniz.
5-Sarımsak
saklamak:Yemeklerin lezzetli olmasını sağlayan sarmısağı her zaman kullanmalı
her zaman tüketmelidir.Fakat bunu yaparkende sarımsağı saklamak tazeliğini
korumak zordur.Dolayısıyla bunun için yapmamız gerekn tek şey bir kavonoza yarısına
kadar yağ koyup ayıkldığımız sarmısakları bütün halde içine atın ve kapağını
kapatın.Aynı zamanda bu yağı yemeklerinizde kullanabilir ve lezzet elde
edersiniz.
6-Lezzetli
tavuk yapmak:Fırında tavuk yapmak çok kolay görünsede ağerki biraz ayarını
kaçırdınızmı tavuk lezzetini kaybeder.Burada önemli olan tavuğumuzun daha lezzetli
olmasını nasıl sağlamaktır.Onun içi gerekli olan 2 çorba kaşığı yoğurt,1 çorba
kaşığı salça ve biraz zeytinyağıdır.Salçamızı sulandırdıktan sonra bir kabın
içinde bütün malzemeleri karıştırın.Karıştırdığınız bu malzemeyi daha sonra
tavuğunuzun her tarafına sürün ve fırına atın.Çok daha lezzetli bir tavuk
yiyeceksinizdir.
Yorumlar
Yorum Gönder