YAZLIK EV KONSEPTİ

YAZLIK EV KONSEPTİ:
Yaz demek tatil demek… Yıllık izinlerin, okulların kapanmasının dört gözle beklendiği bir dönem demek. Fakat gelin görün ki bu izinler tüm mevsimi kapsamayabiliyor. Ya da tatil için ayrılan zamanlar, otellerde, belirli bir süre için kiralanan evlerde hatta tercihe göre kamp alanlarında bile geçebiliyor. Yani yaz bize gelmiyor da adeta biz yaza gidiyoruz. Hadi şimdi küçük dekorasyon hareketleri yapın ve yaz da evinizin kapısını çalsın!


MAVİ-BEYAZ KARDEŞLİĞİ
Aylar boyunca güneşin gökyüzünden eksik olmadığı Akdeniz ve Ege kıyılarının gayri resmi renkleridir mavi ve beyaz. Akıllara denizi, taze balıkları, keyifle yenen akşam yemeklerini getirir… Minik ahşap sandalyelerinizi maviye boyayarak, beyaz duvarınızın önündeki bir masa ya da konsola mavi objeler yerleştirerek bu iki rengin evinize bir Akdeniz esintisi getirmesini sağlayabilirsiniz.


BALKONDA, SALONDA… ÇİÇEKLER HER YERDE
Rengârenk çiçeklerle bezeli bir balkon yaratmanın tam zamanı. Tüm odalarınızı çiçeklerle bezeyebilirsiniz. Yaz akşamlarında serinlemek için en fazla vakit geçirilen yerlerden biri olan balkonunuzu, ahşap bir masa, bolca saksı ve çiçekle dekore ettiğinizde, kendinizi yazlık bir evin verandasında gibi hissedebilirsiniz.


YAZ KOKULARI
Kokular hafızamızı harekete geçirebildikleri için güçlü uyaranlar olarak kabul edilir. Yaz ayları boyunca tütsü, mum ya da oda spreyleri ile yazı çağrıştıran kokuları evinize taşıyabilirsiniz. Kokulu mumlardan kavun ve karpuz esanslı olanlarını tercih edebileceğiniz gibi ev kokularından okyanus esintili olanlar da iyi bir alternatif olabilir.


DENİZDEN ÖĞELER
Kurutulmuş denizyıldızı, kum, çakıl, midye kabukları… Deniz kenarına gittiğiniz zaman bu saydıklarımızın birkaçını toplamanız mümkün. Eğer öyle bir şansınız yoksa dekoratif eşyalar satan mağazalardan uygun fiyatlara da satın alabilirsiniz. Minik cam kavanozlara yerleştireceğiniz taşlar ve çakıllarla, sehpanızın üzerini süsleyecek denizyıldızı ve midye kabuklarıyla evinizde bir kumsal havası yaratabilirsiniz. 

Yorumlar