İLHAM VEREN DEĞİŞİMLER

DEĞİŞİM:
Eşyalarınız eskimiş olabilir ya da sadece her gün aynı mobilyaları görmekten sıkılmış olabilirsiniz. Sebebi ne olursa olsun yenilenmek ve tazelenmek her zaman güzeldir. Sadece duvarların rengini değiştirmek bile tahminimizden daha radikal bir etki yapabilir. Dekoratif değişikliklerin ekseni biraz daha genişleyince ortaya çıkan sonuçlar gerçekten çok şaşırtıcı olabilir.

KÜÇÜK DOKUNAŞLARLA GELEN BÜYÜK ETKİ
Sadece çift kişilik bir yatağın yer aldığı bu küçük odayı, gerçekten bir yatak odası gibi göstermek için yapılan dokunuşlar son derece basit. Öncelikle odayı olduğundan daha kasvetli hale getiren yatak örtüsü daha açık tonlara sahip bir örtü ile değiştirilmiş. Yatağın başındaki duvara asılan devasa resim adeta ikinci bir pencere etkisi yapmış. Son olarak, iki küçük raf ve üstüne yerleştirilen dekoratif öğelerle değişim tamamlanmış.


AHŞAPTAN BEYAZA
Bir odayı olduğundan daha geniş göstermek için renklerden faydalanabilirsiniz. Tıpkı bu mutfak örneğinde olduğu gibi ahşap dolapları beyaz mutfak dolapları ile değiştirmek bile var olan alanı olduğundan çok daha geniş göstermeye yetmiş. Tabii modern bir aspiratör ve sevimli dekoratif öğeler de bu görünümü tamamlamak için kullanılmış. 

 
ALTIN TONLARDAN BAHAR HAVASINA
İlk fotoğrafa bakıldığında aslında hiç de yenilenmeye ihtiyacı olmayan bir oda görülüyor. Altın ve beyaz tonların hakim olduğu bu oturma odasında her öğe birbirine uyumlu olacak şekilde dekore edilmiş. Yalnız ev sahibi her ne kadar uyumlu da olsa bu görüntüden sıkılmış olacak ki, mavi ve yeşil renkleri kullanarak adeta bir bahar havası yaratmış. 


 KLASİKTEN MODERNE
Eğer oturma odanızı siz de biraz klasik buluyorsanız, sadece yastıkları ve orta sehpanızı değiştirerek çok daha modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer boşsa, duvarlarınızı da uygun bir çerçeve ile süslemeyi ihmal etmeyin.

TAMAMEN YENİLENEN BİR MUTFAK
Ahşap, uzun yıllar kullanım ömrüne sahip olması nedeniyle mutfak dolapları için sıklıkla tercih edilen bir materyal. Fakat bu “uzun yıllar” içinde değişen dekorasyon anlayışı, ahşap dolapların bir hayli demode görünmesine neden olabiliyor. Bu mutfağın sahipleri ise sadece bu demode görüntüden kurtulmakla kalmamış, açık mutfak sistemi uygulayarak çok daha aydınlık ve ferah bir görünüm elde etmişler.

TAVAN SÜSLEMESİ
Yatak ve yatak örtüsü değişmiş, pencereye açık renk bir perde takılmış olsa da, bu yatak odasının önceki halinden bu derece farklı görünmesinin en büyük nedeni tavan süslemeleri. Altın renkli sticker’lar ile bezenen ve yine aynı tonlarda bir lamba ile tamamlanan tavanın bu yeni görünümü odaya bambaşka bir hava katmış.

Yorumlar