EV BİTKİLERİ VE FAYDALARI

Ev bitkileri;renkleri,çiçekleri ve kokularıyla ev dekorasyonun vazgeçilmez öğeleri,Bununla birlikte daha ilkokul sıralarında öğrendiğimiz önemli bir özellikleri de var;bu bitkiler soluduğumuz havayı da temizliyor.
ALOE VERA -ÖD AĞACI
Kolaylıkla büyüyebilen güneşi oldukça seven bu bitki,kimyasal içeren temizlik ürünlerinin veya boyaların ortama saldığı benzenin ve formaldehitin temizlenmesine yardımcı olur.İçinde yer alan jelimsi sıvınınsa kesiklerin ve yaraların üstüne sürüldüğünde iyileştirici etkisi vardır.Bu bitkiyi,güneş alan bir yerde,örneğin mutfak penceresinin önünde tutmanızda fayda var.

CHLOROPHYTUM COMOSUM-KURDELE AĞACI
Ev bitkisi bakımı konusunda usta olmayabilirsiniz.Hatta çiçeklerini ihmal eden biri bile olabilirsiniz.Eğer evinizde kurdele çiçeği varsa bunun için endişelenmenize gerçekten gerek yok.Yaprakları ve beyaz çiçekleriyle son derece güzel bir görünüm sergileyen kurdele çiçeği aynı zamanda oldukça dayanıklı bir bitkidir.Benzen,forldehit,karbonmonoksite düşman olmasının yanısıra evde beslenen hayvanlarla dosttur.Eğer evcil bir hayvan besliyorsanız,evinizdeki bitkilerin onlar için güvenli olup olmadığına emin olmalısınız.

GERBER DAISY-AFRİKA PAPATYASI
Eğer kıyafetlerinizi sık sık kuru temizlemeye gönderiyorsanız,bu bitkiyi giyinme ya da yatak odanızda bulundurmanızda fayda var.Güneşli ortamları çok seven Afrika papatyasının en önemli özelliklerinden biri kuru temizleme ile evinize nüfus edebilecek trikloretleni absorbe etmesidir.

SANSEVERIA TRIFASCIATAS-PAŞA KILICI
İşte banyonuz için ideal bir bitki.paşa kılıcı kişisel bakım ürünleri,tuvalet kağıtları,temizlik ürünleri gibi  ağırlıklı olarak banyolarımızda bulundurduğumuz ürünlerden yayılan zararlı kokular için birebirdir.Havadak zararlı maddeleri temizleme özelliği olan bu bitki az ışık ve nemli ortam sever.

GOLDEN POTHOS-SARMAŞIK SAKSI ÇİÇEĞİ
Bu saksı çiçeği hem çabuk büyümesi hem de karanlık ortamlarda bile yaşayabilmesi açısından bakımı kolay olan bir bitkidir.Formaldehit düşmanı olması en önemli özelliğidir.Garaj gibi(egzoz nedeniyle formaldehit olabilecek)ortamlarda tercih edilebilir.Bununla birlikte kediler için zararlı olduğunu söylemekte de fayda var.
CHINESE EVERGREEN-ÇİN HERDEMYEŞİLİ
Çin herdemyeşili bulunduğunuz ortamda havayı filtreler.Bu filtreleme işine zarar maddeler ortamda bulunduğu sürece devam eder.Bakımı sonderece kolaydır ve az ışık aldığında bile çiçek açabilir.







Yorumlar