SOLAR TEKNOLOJİ UYGULAMA ALANLARI


SOLAR UYGULAMA ÖRNEKLERİ: 
Çevreye dost teknolojilerin önemi her geçen gün artarken,bu teknolojiler arasında enerjisini Güneşten alanlar oldukça ilgi görüyor.Günlük hayatımızı kolaylaştıran ve düşük enerji maliyeti sunan bu cihazlar,çok yakın gelecekte günlük hayatımızın her anında karşımıza çıkacak gibi görünüyor.









SOLAR MASA:


Görünür olarak dünyanın en estetik masası olmasa bile kullanışlığı onun bu açığını kapatıyor.Masanın yüzey kaplaması,Güneş enerjisini,istenildiği anda kullanabilmek üzere depo ediyor.Bu sayede bahçede oturduğunuzda laptop'unuzun şarjının bitip bitmemesini dert etmenize gerek kalmıyorBilgisayarın ihtiyac duyduğu enerjiyi bu masadan sağlayabiliyorsunuz.

KENDİNDEN ENERJİLİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ:



 Nano teknolojiyle  üretilen bu güneş gözlüğü,sadece Güneş'in zararlı ışınlarını gözelerinizden korumakla kalmıyor,bunu faydalı olacak bir forma da dönüştürüyor.Çerçevenin hemen arkasında yer alan küçük güç merkezi,cep telefonu yada mp3 çalar gibi küçük aletler çalıştırabilecek güçte Güneş enerjisi depolayabilir.

 MÜZİK ÇALAR

Dışarıda müzik dinlemenin keyfi bir başka.Ama cihazları şarj etme ,pil bulma yada uzatma kabloları ile uğrşmak da ayrı bir dert.Bu müzik çaların üstünde yer alan Güneş panelleri ise bütün bu saydığımız gereklilikleri ortadan kaldırarak size açık havada müzik dinleyebilme şansı sunuyor.Güneş'ten enerjisini alamadığı yani kapalı ortamlarda kaldığında ise lityum bataryalar devreye giriyor.

ÇİM BİÇME MAKİNASI:

Onu bahçeye bırakın, gerisine karışmayın.Bu çim biçme aleti,kendi kendine çalışabilme özelliğine ek olarak Güneş panelleri sayesinde batarya ömrünüde uzatıyor.Ayrıca üstünde bulunan LCD ekranda,alarm,zamanlıyıcı,hırsızlığa karşı uyarı sistemi de bulunuyor.

SOLAR PANELLİ  ÇANTA:

Uzun süren doğa yürüyüşlerinde ya da seyahetlerinizde,telefonunuzun şarjının bitmesi sıkıntı yaratan bir durumdur.Özellikle acil bir arama yapmanız gerekiyorsa ,Ön yüzeyinde çıkarılabilir solar paneller olan bu çanta ile şarjınızın bitmesi artık sorun olmaktan çıkıyor.Çünkü bu paneller sayesinde küçük elektronik aletlerinizi,istediğiniz her an her yerde şarj edebiliyorsunuz.
  
Güneş enerjisi yollarda:Bu otomobiller tek kişilik olarak dizayn edilmektedir.Günlük yaşam için pratik değiller fakat gelecekte umut vadediyor.











































Yorumlar