KÜÇÜK BANYO STİLLERİ

Banyonuz küçük diye üzülmeyin.Önemli olan bu küçük alanları nasıl değerlendirdiğiniz ve işlevsel hale getirdiğinizdir.Ayaklı lavabolarla veya doğru aydınlatma ve renk kullanımı ile beklediğinizden çok daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz.İşte sizlere banyolarınız için ilham verecek dekorasyon stilleri.

ASYA STİLİ: 80'li yılların Asy aesintisini taşıyan bu banyoda,zengin koyu renk kullanımı,açık renk duvarla güzel bir kontrast oluştururken,klostrofobik hissiyatı da minumuma indirgiyor.


YAZ ESİNTİLİ: Banyom küçük,dolaba yer yok diyorsanız,yanılıyorsunuz.Uzunlamasına yerleştirilen bu dolaplar,tüm depolama ihtiyacınızı karşılayabilecek kapasitede.Açık tonlardaki renk kullanımı ferahlık hissini de beraberinde getiriyor.Yuvarlak ayna seçimiyse,size kendinizi bir geminin kamarasındaymış gibi hissettirmeye yetiyor.

KÜÇÜK AMA ŞIK: Bu banyo dekorasyonu,5 yıldızlı otellerin havasını yansıtıyor.Birçok prestijli otelin banyo alanları ne kadar küçük olursa olsun,şıklıktan ödün vermiyor.Sizinde hayaliniz bu tarz bir banyo ise,gömme dolaplar,mermer bir tezgah ve cam bir duşa kabinle düşlediğiniz banyoya kavuşabilirsiniz.Tezgahın paravan görevini yerine getirecek nişli bir duvar da bu örnekte olduğu gibi ideal bir görünüme imza atacaktır.

ZEN DOKUNUŞU: Uzakdoğu esintili bu anyo,yarattığı sıcak hava ile oldukça etkileyici.Bu havayı yaratmak içinse özellikle aksesuarlardan yararlanılmış.Desenli ve otontik lavaboyu yine desenli sabunluk ve küçük taşlar tamamlamış.Ufak boyutlu suni yeşillik ise tezgahın tamamlayıcısı olmuş.Mekanı olduğundan daha geniş göstermek içinse yatay diktörtgen ayna kullanılmış.

AKILDA KALICI: İşte bir girenin bir daha unutmayacağı bir banyo.Sıra dışı olmayı seviyor ve fark yaratmak istiyorsanız.bu banyo tamda size göre.Kavisli gravür kullanımı,ferahlık duygusu sağlayan cam tezgahı ve lila rengi duvarları ile bu banyo,klasik olmanın çok ötesinde.

İLLÜZYON ETKİSİ: Küçük banyolar için ideal çözümlerinden biri de,lavaboyu ve tezgahını duvarın içine gizlemektir.Bu durum etkin alan kullanımının yanı sıra estetiği de beraberinde getirir.Karo desenli fayanslara derinlik algısı yaratmak için ideal bir seçimdir.Tabiiki tamamlayıcı unsur olarak spot aydınlatmaları da unutmamak lazım.














Yorumlar