CİLT BAKIMI HAKKINDA DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR


Vücut ve cilt bakımı konusunda başkalarını örnek alarak yaptığımız o kadar çok şey var ki..Bu yöntemlerin ne kadar etkili olduğunu sorgulamaya bile gerek duymadan doğrudan uyguluyoruz.Ta ki birileri bize aksini söyleyene kadar..
YÜZ EGZERSİZLERİ
Bedenimizde, kaslarımızın derimize doğrudan bağlı olduğu tek yer yüzümüzdür.Yüz kaslarımız ve derimiz arasında bağ dokusu bulunmamaktadır.Bu nedenle daha genç görünmek için yapılan yüz hareketleri bilinen aksine daha fazla kırışıklığa neden olmaktadır.Çok fazla mimik kullanan insanların daha erken safhada ifade çizgilerine sahip olmalarının da nedeni budur.
VİTAMİN E
E vitamininin yara izlerini azalttığına dair genel bir kanı vardır.Bu vitamin,antioksidan özelliği sayesinde cildin yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmaktadır.Bununla birlikte cilt yaralarında etkili olduğuna dair bugüne kadar kanıtlanmış herhangi bir durum söz konusu değildir.Hatta negatif etkisi olabileceğine dair araştırmalar bile mevcuttur.
HER GÜN YÜZ YIKAMAK
Cilt temizliği için yüzünüzü her gün yıkıyor musunuz? O zaman hatalı davranıyorsunuz.Dermokozmetik ürünlerle yüzünüzü her gün yıkamak,cildimiz için faydalı olan doğal yağları ortadan kaldırdığı için faydadan ziyade zarara sebep olmaktadır.
GÖZLERE SALATALIK
Göz kenarlarımızdaki şişliklere salatalığın iyi geldiği söylenir.Yalnız %90'ı su olan salatalığın, aslında soğuk kompres yapmaktan bir farkı yoktur.Aynı etki soğuk kompresle de yakalanabilir.
CİLT KORUMA FAKTÖRÜ(SDF)
Cilt koruma faktörlerinde genel kanı,rakam ne kadar yüksek olursa ürünün koruma seviyesinin de o oranda yüksek olacağıdır.SDF'si 50 olan bir ürün,15 olana göre çok az bir farkla daha iyi koruma sağlayabilir.Hatta sdf 30 değeriyle 15 değeri arasında sadece %2 lik bir fak vardır.40'la 30 arasında ise %1.Ayrıca güneş kremlerinin,koruma görevini yerine getirebilmeleri için 90 ile 120 dakika aralığında tazelenmesi gerekmektedir.
KREMLER


Özellikle yüz bölgenize uyguladığınız kremleri sıklıkla tazelemekten vazgeçin.Cildinizin hava almaya ihtiyacı var.Aynı zamanda bu ürünler cildinizde uzun süre etkili olacak şekilde üretiliyor.Eğer cildinizin nemlenmesi için fodötenden önce krem uygulama alışkanlığınız varsa bu bilgi çokişinize yarayacak.Kremin hemen ardından fondöten uygularsanız,krem fondöteninizi seyreltir.Dolayısıyla fondöteni uygulamadan önce kremin kuruması için en azından birkaç dakika beklemeniz gerekiyor.
YAĞLI CİLTLER
Yağlı cilde sahip olanlar,vücut losyonu yada benzeri ürünleri kullanmamaları gerektiğini ,bu durumda cillerinin daha fazla yağlanacağını düşünürler.Aslında yağlı ciltlerin de nemlenmeye ihtiyaçları vardır.Bu nedenle yağ içermeyen nemlendirici ürünleri kullanmaları ciltleri için faydalı olacaktır.







Yorumlar

  1. Sağlıkla ışıldayan bir cilt için hem cildimizi temiz tutmamız hem de kullandığımız ürünlerin cildimizle uyumlu olup olmaması çok önemli.

    Cilt Bakımında Sık Yapılan Hatalar: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/cilt-bakiminda-sik-yapilan-hatalar/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder