Mutfak Adaları İçin Gerekli Olanlar


 MUTFAK ADALARI

Adalarda sıklıkla sunta,mdf ve doğal ahşap kullanılır.Malzeme kalitesini belirleyen kriter tabiki bütçedir.Doğal ahşap,hem kullanım ömrü sağlamlık açısından bahsettiğimiz malzemeler arasında en kaliteli olan üründür.
Mutfak adaları aynı anda farklı amaçlara hizmet ederler.Yemek öncesi hazırlık,pişirme,yemek yeme,saklama alanı oluşturma bu fonksiyonların başında gelir.Aynı zamanda sadece mutfağın değil evinde kalbinin attığı misafirlerin ağırlandığı bir nokta olarak düşünülebilir.
Gelelim bir ada için gerekli olan noktalara.Her şeyden önce mutfağınızda ada için yeterli alan bulunması en önemli kriter.Eğer adanızda bir lavabo istiyorsanız, bunun için daha fazla yere ihtiyacınız olduğunu belirtmemiz gerekir.Lavabo olduğu taktirde,bulaşık makinesi,çöp tenekesi gibi unsurları da dikkate almak zorundasınız.Lavabonun,adanın ve buzdolabının arasında oluşan üçgene dikkat etmelisiniz.Bu üçgen sizin en rahat şekilde hareket edebileceğiniz tarzda dizayn edilmelidir.Adanın mutfak tezgahına olan uzaklığı da önemlidir.Bu ölçü, mutfağınızın genişliğine göre değişkenlik gösterir.
Bar taburelerinin uzunluğu ise en fazla 1 metre civarında olmalıdır.Herkesin boyu farklı olduğu için yüksekliği ayarlanabilir bar tabureleri olası sıkıntıların da önüne geçecektir.
Mutfak lambanız da adanızın üstünde konumlandırılmalıdır.Yalnız lambanın yüksekliği gözünüzü almayacak ve çalışmanızı engellemeyecek seviyede olmalıdır.


























Yorumlar