MUTFAKTAKİ PRATİK ÇÖZÜMLER



     MUTFAKTAKİ PRATİK ÇÖZÜMLER

1-Omlet yapmak:Kahvaltımızın en güzel gıdası olan yumurtayı kabartmış şekilde yemek çok hoşumuza gider.Ama nedense bu konuda herzaman istediğimiz olmaz.Bunun için gerekli olan tek şey mısır unudur.Öncelikle 1 çorba kaşığı suya 1 şeker kaşığı kadar mısır unu ilave edin ve karıştırın.Daha sonra çırpmış olduğunuz yumurtanın içine mısır unun katıp tekrar karıştırıp tavanızda pişirin.Göreceksiniz yumurtanız kabarmış olacaktır.

2-Salça yapmak:Ev salçamızı yaparken en çok korktuğumuz şey salçamızın ekşi olmasıdır.Bunun tek kolay çözümü,yaptığımız salçanın içine havuç rendelemektir.Havuç salçanızı tatlandıracaktır ve böylece ekşiliğini almış olacaksınız.

3-Kızartma yağı:Sağlığımız açısında kızartma yağının birden fazla kullanılması sakıncalıdır diye biliriz.Ama mali durumlarımız yağı iktisatlı ve birkaç kere kullanmak zorunda olduğumuz zamanda ne yapacağımızı bilemeyiz.İşte bunun için iyi bir çözüm var aslında.Kızartma sonu yağınızı atmayın.Kızarmış yağınızın içine birkaç dilim ekmek atın.Sonunda ekmek üzerinde kara lekeler oluşmuyorsa bu yağınızı kullanabilirsiniz demektir.

4-Yeni tava almak:Yeni aldığımız tavayı kullanmadan evvel yapmamız gereken tek şey ,tavamızın içine bir miktar sirke koyup kaynatmak.Bunun en önemli nedeni tavamızın bir sonraki kızartmalarda yapışma olasılığını azaltmaktır.Evet kızartmalarınızın tavaya yapışmadığını göreceksiniz.

5-Sarımsak saklamak:Yemeklerin lezzetli olmasını sağlayan sarmısağı her zaman kullanmalı her zaman tüketmelidir.Fakat bunu yaparkende sarımsağı saklamak tazeliğini korumak zordur.Dolayısıyla bunun için yapmamız gerekn tek şey bir kavonoza yarısına kadar yağ koyup ayıkldığımız sarmısakları bütün halde içine atın ve kapağını kapatın.Aynı zamanda bu yağı yemeklerinizde kullanabilir ve lezzet elde edersiniz.

6-Lezzetli tavuk yapmak:Fırında tavuk yapmak çok kolay görünsede ağerki biraz ayarını kaçırdınızmı tavuk lezzetini kaybeder.Burada önemli olan tavuğumuzun daha lezzetli olmasını nasıl sağlamaktır.Onun içi gerekli olan 2 çorba kaşığı yoğurt,1 çorba kaşığı salça ve biraz zeytinyağıdır.Salçamızı sulandırdıktan sonra bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırın.Karıştırdığınız bu malzemeyi daha sonra tavuğunuzun her tarafına sürün ve fırına atın.Çok daha lezzetli bir tavuk yiyeceksinizdir.

Yorumlar