ORİNGLİ TİP SÜRGÜLÜ VANANIN ÖZELLİKLERİ



O-Ringli tip Sürgülü Vanaları Metal-Metale Sızdırmazlık sağlayan kapaklı tip sürgülü vanalardır. Sürgülü Vananın operasyon hareketi, sabit vidalı mil ile sağlanır. Operasyon sırasında milin döndürülmesi ile sürgünün içine sabitlenmiş sürgü somunu mil üzerinde hareket eder. Bu sayede sürgü aşağı-yukarı hareket eder ve vananın açma-kapama işlemi gerçekleştirilir. Vana gövdesi içindeki kanallar sürgünün aşağı yukarı hareketi sırasında sürgüye kılavuzluk ederler. Bu sayede sürgü kendi etrafında dönmez.
 Vana kapatılırken sürgüye ve gövdeye monte edilmiş metal burçlar, sürgü açısı sayesinde sıkışır ve su sızdırmazlığını sağlarlar. Mil çekirdeğine üstten basan kapak üst somunu sayesinde mil yerinde sabit kalır. Ayrıca kapak üst somununa monte edilmiş O-Ringler sayesinde mil sızdırmazlığı sağlanır. 
 Bronz malzemeden yapılmış kapak üst somununun iç kısmında bulunan O-Ringler kolay bakım olanağı sağladığından, herhangi bir sızdırma ile karşılaşıldığında veya zamanla O-Ringlerin özelliliğini yitirmesi durumunda, kolaylıkla kapak üst somunu sökülerek içerisindeki O-Ringler orijinal elemanlar ile aynı ölçü ve kalitede yeni O-Ringler ile değiştirilebilir.
 Unutulmaması gereken en önemli nokta O-Ringler değiştirildiğinde temas eden yüzeyler gres yağ ile iyice yağlanmalıdır. Bu sistemin bakım kolaylığının yanında ekonomik olması da diğer bir avantajıdır.

Yorumlar