KELEBEK VANANIN ÖZELLİKLERİ



KELEBEK VANA

KULLANIM YERLERİ                                            
• Su  • Buhar • Yağ • Hava
TEKNİK ÖZELLİKLER :
Kelebek Vanalar; Çift flanşlı dizayn edilmiş olup; müşteri talebine göre tek veya çift eksantrik olarak müşteri memnuniyeti dikkate alınarak imal edilmektedir. Açma ve kapamada büyük kolaylık sağlayan çift eksantrik sistemli kelebek vanalarının gövde sit yüzeyleri paslanmaz çelik (kaynak dolgu) sistemiyle tasarlanmış olup sit yüzeyinin her türlü aşınma ve korozyona karşı uzun ömürlülüğü sağlanmıştır. 
Klape dizaynı 90° açma yapacak şekilde dizayn edilmiş, tüm köşeler akışkana ve oluşabilecek türbülans ve kavitasyonlara dayanıklı bir şekilde tasarlanmıştır. Miller paslanmaz çelikten olup teflon burçlarla yataklanmış ve sızdırmazlıklar o-ring ile desteklenmiştir.  Sit yüzeyindeki sızdırmazlık klape çevresinde çevresel olarak baskı çemberi ile tespit T-kesitli kauçuk sızdırmazlık ringi tarafından temin edilir. 
Klapenin kapalı konumundaki sızdırmazlık ringi konik işlenmiş gövde sitine basar ve çevresel olarak iki yönde sızdırmazlığı sağlar. Sızdırmazlık ringi klapenin sökülmesine gerek kalmadan kolayca değiştirilebilir. Sit yüzeyi aşınmaya ve korozyona karşı dayanıklıdır. 
Kelebek Vanalar dişli kutuları ve elektrikli motorlarıyla daha kısa zamanda açma ve kapama sağlayan sistemlerde müşteri talebi ve memnuniyeti göz önünde bulundurularak en iyi şekilde tasarlanmıştır. Kelebek vanalar montaj ve taşıma kolaylığı amacıyla taşıma halkası ve ayaklarla bütünlenmiştir.

Yorumlar